×
сините камъни 5 причини да отидем на планина

Комплекс Сините Камъни

5 ползи от планината за здравето на децата 

Ползи от планината за здравето

При астма и алергия 
Да прекарват повече време в планината, единодушни са лекарите, е най-доброто лечение за децата, които страдат от астма или алергия. Чистият въздух подпомага преодоляването на тези проблеми, повишава съпротивителните сили на организма и допринася за правилният имунен отговор към алергените.

При бронхит и синузит
Децата, страдащи от дихателни проблеми като бронхит, чести пневмонии, хронични белодробни болести или проблеми със синусите, също е важно да се възползват от лечебното въздействие на планината. Препоръчително е прекарване на време и разходки в местности с иглолистни дървета. Прохладните зелени гори са заредени с отрицателни йони, които имат изключително полезен ефект върху организма. Концентрацията в планините е 2000 – 4000 йони на кубичен сантиметър, а в замърсените градски среди тази концентрация е само 100 – 200.

Ползи от планината при затлъстяване
Планинските разходки са един от най-добрите начини да се преборим с наднорменото тегло, което за съжаление става все по-голям проблем, дори и при най-малките. Мръсният въздух, нездравословното хранене и заседналият начин на живот в градовете често водят до тези негативни последици. За разлика от целенасоченото спортуване в спортни клубове и фитнес зали, планината е естествен източник на физическо натоварване, което неусетно извайва мускулатурата при малки и големи. Съчетаването на разходките в планината със здравословно хранене, където присъстват храни богати на фибри и витамини, води до още по-добри резултати.

За здрав дух и здраво тяло
Един 30 минутен преход в планината е достатъчен, за да се заредим с положителна енергия и добро настроение. Най-хубавото е, че планината е достъпна за всеки, без значение от възрастта или финансовите възможности.

Разнообразието от дървесни видове, растения, животни и красиви гледки, правят разходката в планината безценно съчетание между полезното и приятното. Това създава у децата любов и им помага в движение да научат повече за нея.

*Източник: purvite7.bg

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*