×

Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл – 22.09.2019

сините камъни николина чакърдъкова

Комплекс Сините Камъни

Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл – 22.09.2019

Приказно красивият парк Карандила отново става център на българщината на Деня на независимостта. На 22 септември от 12 часа на сцената на Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ ще стартира поредния фолклорен маратон. Дошлите на фолклорната фиеста ще чуят най-обичаните народни песни в изпълнение на обичаната изпълнителка Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

Красивият парк Карандила

Мало и голямо ще се хване на хорото и ще аплодира изпълненията на Ансамбъла за песни и танци – Сливен. И на състава за песни и танци „Пъстра броеница“ към читалище „Искра“ – село Крушаре в това прекрасно място, превърнало се в притегателен център за жителите на града на Стоте воеводи – Сливен.

Няма народен празник без ухание на хубава домашна пита с шарена сол и вкусните сладки на баба, която всеки може да си купи в местната Пекарна. В бутиковата Винарна пък могат да полеят празника с класни пенливи вина както от България ,така и от Испания.

И докато стотиците любители на народните традиции ще се хванат на хорото. То други няма да пропуснат да пробват юначеството си на любимия атракцион „Въжеландия“. Той бе открит в началото на лятото. Така с песни и танци, възраждайки традициите, жителите на Сливен и гостите на Карандила ще посрещнат празника на Независимостта и на българщината.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*