×

Криско, Павел и Венци откриват „Въжеландия“

сините камъни откриване

Комплекс Сините Камъни

Криско, Павел и Венци откриват „Въжеландия“

Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“

На 6 юли предстои дългоочакваното откриване на Спортно-туристически комплекс „Сините камъни“, включващ атракциона „Въжеландия“с две игрища. Mултифункционално за тенис, волейбол и баскетбол и футболен стадион, които са с най-нов клас ударопоглъщащи настилки, сертифицирани от FIFA. Това е само първият етап от изграждането на Въжения парк. Той предвижда създаването на най-дългата в Европа ЗИП линия. Тя ще свързва резервата Карандила със Сливен и изграждането на зала за борба и джудо.

Грандиозният проект превръща Сините камъни и Сливен в най-новата туристическа атракция. Там целогодишно сливналии, гости на града, туристи. Също така и професионални спортисти и всички желаещи ще могат да спортуват и да почиват активно сред девствената природа на Балкана. До момента в Спортно-туристически комплекс „Сините Камъни“ са инвестирани 3 500 000 евро за реиновиране на цялата база и за изграждане на Атракционен парк Карандила. Паркът официално ще бъде открит с грандиозен концерт в първата събота на юли.

Вече са известни имената на някои от участниците. Като с огромно нетърпение младата аудитория очаква безплатния концерт на любимите на публиката Михаела Маринова, Павел и Венци, Криско… Празникът ще води Петьо Петков-Шайбата, а сред звездното съзвездие в Карандила ще блеснат и много спортни знаменитости. Като световните шампиони Станка Златева и Иван Стефанов, които често могат да бъдат видени в спортно-туристическия комплекс „Сивите камъни“. На 6 юли кметът на Сливен Стефан Радев и Чавдар Божурски – областен управител на Сливенска област ще имат честта официално да открият новата спортна придобивка за Сливен. Именно благодарение на активната роля и съдействие от страна на местната власт спортния комплекс е факт, тъй като е предмет на обществена концесия.

От сега интересът за настаняване в новия хостел „Езерото” и кокетните еднофамилни вили е неспирен. По време на празниците отново ще дойдат десетки хиляди туристи. Привлечени от възхитителната девствена природа в парк Карандила, от удивителните забележителности на Източна Стара планина и от уюта и прекрасните условия за спорт и почивка във великолепния СТК „Сините Камъни“. Но този път поредна приятна изненада ще посрещне желаещите за съприкосновение с девствената природа на резервата.

„Кемпер Стоп е готов и стартира едновременно с Въжения парк

Изградена е цялата прилежаща инфраструктура на обособена зона за къмпингари, която може да поеме 30 кемпера и каравани. Така Сливен е в картата на европейската верига Кемпер стоп за любителите на този вид туризъм “, съобщи Станислава Стефанова – управител на спортно-туристически комплекс „Сините камъни“, която завърши престижния университет Хумболт в Берлин, но се завърна в родния Сливен.
Напливът от туристи в прекрасния регион на Сливенския Балкан е огромен. Затова от началото на годината в комплекса отвори врати хостел „Езерото“, разполагащ с огромни студия с незабравима гледка към планината. Атрактивната цена на нощувка от 30 лева в модерното място за отдих, оборудвано с wifi, цифрова телевизия и паркинг, го превърна в желано място за семейни пътувания, за организирани ученически пътувания и за търсещите незабравими преживявания на достъпни цени.

Прекрасните двуетажни дървени къщички „Малина”, „Здравец”, „Иглика”, „Къпина”, „Еделвайс” и „Лавандула” предлагат комфорт, лукс и всичко необходимо на примамлива цена. Всяка от 6-те дървени къщички, разполага с пълен набор от удобства – кухня, трапезария, спални помещения. Както и самостоятелна модерна баня, за да се почувства човек като у дома си сред природния парк. Тези самостоятелни зони за релакс са част от комплекса, включващ уникална Фурната, която с аромата на домашен хляб и сладки е любимо място за туристите и в делник, и в празник. Греяно вино и атракции се предлагат в уникалната бутикова Винарна, а изисканата атмосфера на хотел „Сините камъни“ е предпочитано място за тимбилдинги и бзнес срещи.

Безспорен е интересът към Въжеландия, където вече са изградени уникални за страната ни и на Балканите въжените препятствия и това е една от най-големите инвестиции в Сливен в областта на спорта и туризма. Всички с нетърпение очакват откриването през юли на Въженият парк. Той включва стени за катерене, въжени препятствия, три линии с различна трудност, зип линия. Както и игрище за футбол, за тенис на корт, за баскетбол и волейбол. Фестивалите, празниците и съревнованията, които се планират за лятото, са поредната атракция, която ще привлича десетки хиляди туристи в Карандила, Сините Камъни и Сливен през ваканцията.

За повече информация – https://sinitekamani.bg/

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*