Спортно – туристически комплекс Сините камъни – перлата на Карандила

 

Уникален по своето местанохождение и като желана база за спорт, туризъм и активен отдих, Спотно-туристически комплекс „Сините камъни” се намира в самото сърце на природен парк „Сините камъни”, в природната забележителност Карандила, привличаща всекидневно множество туристи. Достъпът до Спортно – туристически комплекс Сините камъни е улеснен от лифта, който свързва целогодишно Сливен с природния парк.
Комплексът е истинска перла на интериорното изкуство, което посетителят не очаква да открие сред възхитителната девствена природа в природния парк. Тук намира всичко, което душата и сърцето му поиска – чудна флора и фауна с непокътнати ендимични видове, забележителности, които карат дъхът да притихне. А наред с тях модерна база и вкусна храна, приготвена всекидневно в популярната за всички в Карандила – Фурната, която с аромата на домашен хляб и сладки е любимо място за посетителите на планината и в делник, и в празник. Греяно вино, апетитни ястия от топла и студена кухня, кулинарни деликатеси – това е част от всекидневната листа, която прави Фурната в кулинарна атракция и дестинация за любителите на домашно приготвената кухня. Задушевна атмосфера, гостоприемство и богат асортимент са поредния сюрприз, който ви очаква в този оазис на девствена природа и изискан лукс.
В почивните дни и топлите месеци заведенията в комплекса са място, което туристите не пропускат да посетят, за да похапнат, докато подрастващите играят в специално изградения Детски кът, Фитнес на открито, Игрището и на множеството площадки за разходка.
Най-новата придобивка за почитателите на планината в Спортно – туристически комплекс Сините камъни от тази година е Хостел Езерото, който разполага с три огромни студия – във всяко има по четири двуетажни легла, по две суперлуксозни бани с тоалетни, масивна маса и столове, лични гардероби и тераса с незабравима гледка към планината. Атрактивната цена на нощувка от 30 лева в модерното място за отдих, оборудвано с wifi, цифрова телевизия и паркинг, бързо го превърна в желано място за семейни пътувания, за туристически групи и организирани ученически зелени училища, за пенсионерски пътувания и за онези, които искат незабравими преживявания на достъпни цени.
Семействата и приятелските групи предпочитат да наемат някоя от 6-те дървени къщички с уханни имена. Като от вълшебна приказка са тези самостоятелни зони за релакс, които са част от комплекса. Изпипани до най-малкия детайл те предлагат удобство и пълен комфорт, уют и фамилно усамотение на достъпна цена сред природния парк. Всяка двуетажна вила разполага с пълен набор от удобства – кухня, трапезария, една или две спални помещения на втория етаж, самостоятелна модерна баня и всичко необходимо, за да се почувства човек като у дома си. „Малина”, „Здравец”, „Иглика”, „Капина”,  „Еделвайс” и „Лавандула” – всяка къщичка е със собствена визия, големина, цена и чар. Ако сте я посетили веднъж, не може да не повторите, защото съотношението комфорт, релакс и цена са неповторими.
Безспорната перла в Спортно – туристически комплекс Сините камъни е Вилата. Стаите, ресторантите, залите и всичко в нея е изпипано в неокласически стил и пленява с лукс, уникалност и изисканост. Най-често фирми и корпоративни клиенти, организации и за фамилни чествания наемат цялата резиденция за свои партита, събития, тимбилдинг и конференции. Това е наистина прекрасно място за сватби и събирания, където целият лукс и комфорт заедно със сауна, парна баня, кухня, бар и ресторант, открита тераса и забележителен салон за гости, кара и най-придирчивите гости да ахнат от възхита. Разбира се, през активния сезон тези изпълнени с романтика и изисканост 8 стаи – със спални или с единични легла, се предлагат и самостоятелно, а ресторант „Роял” е търсено място за празненства – фамилни, корпоративни, за честванията и събирания.
Черешката на тортата в комплекс „Сините камъни” е с вкус на вино. Бутиковата Винарна с колекции от отлежали български и вносни класни вина за ценители на виното – червено, бяло и розе, е нещо, с което могат да се похвалят единственото най-елитните хотелски комплекси в страната. При заявки от желаещи тук се правят дегустации, винени партита и презентации на класни вина с топли печива от уникалната Фурна на комплекса.
„Сините камъни” – независимо дали говорим за природния парк или за спортно-туристическия комплекс е синоним на уникална забележителност. Природа, пълноценен отдих, модерна хотелска база на достъпна цена – това е магията, която привлича тук стотици хиляди туристи четирите сезона.

Форма за вход
Регистрация